Мета навчальної дисципліни

     Програмні результати підготовки бакалавра з психології визначені в стандарті вищої освіти. В освітній програмі вищої освіти за галуззю знань 05 «Соціальні поведінкові науки» спеціальності 053 «Психологія» Подільського спеціального навчально-реабілітаційного соціально-економічного коледжу здійснено розподіл програмних результатів навчання за видами навчальної діяльності здобувача.
     Об’єкт вивчення та діяльності: є людина у всіх аспектах її діяльності (фізичному, психологічному, духовному, суспільному).
     Цілі навчання:  набуття студентом компетенції, знань, умінь і навичок для здійснення професійної діяльності за спеціальністю з урахуванням ризику виникнення техногенних аварій й природних небезпек, які можуть спричинити надзвичайні ситуації та привести до несприятливих наслідків на об’єктах господарювання, а також формування у студентів відповідальності за особисту та колективну безпеку і усвідомлення необхідності обов’язкового виконання в повному обсязі всіх заходів гарантування безпеки праці на робочих місцях.
     Теоретичний зміст предметної області ґрунтується на поняттях, категоріях, теоріях і концепціях, які визначають тенденції і закономірності функціонування й розвитку охорони праці та безпеки життєдіяльності.
     Методи, методики та технології:
- при проведенні лекцій: проблемні лекції, розгляд окремих дискусійних питань;
- при проведенні семінарських занять: розгляд реферативних завдань, дискусії в малих творчих групах;
- при самостійній роботі: виконання індивідуального завдання.